Data Copernicus přinášejí předpověď znečištění ovzduší ve Vašem městě do Vašeho mobilního telefonu

Data Copernicus přinášejí předpověď znečištění ovzduší ve Vašem městě do Vašeho mobilního telefonu

Chcete se dozvědět jaký je stav znečištění ovzduší ve Vašem městě prostřednictvím dat programu Copernicus?

Společnost Plume Labs, která se zabývá ochranou životního prostředí a bojuje proti krizi znečišťování ovzduší s prvotřídním globálním datovým systémem na světě, nyní využívá ve své mobilní aplikaci data z programu Copernicus, resp. služby pro monitoring atmosféry Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), kterou poskytuje Evropské centrum pro střednědobou předpověď počasí, ECMWF.

Pomocí satelitních dat z družic Sentinel programu Copernicus, nejmodernějších predikčních numerických modelů a technologie superpočítačů poskytuje CAMS analýzy a předpovědi o kvalitě ovzduší v Evropě a s nižším rozlišením i po celém světě. Tyto analýzy a předpovědi spolu se všemi dalšími informačními produkty CAMS jsou webu služby volně k dispozici a to zejména díky otevřené datové politice Copernicus.

Díky datům z programu Copernicus se tak nyní miliony evropských občanů mohou pomocí svého mobilu dostat každodenně ke zprávám o místních informacích o kvalitě ovzduší ve svém městě, ale i v destinacích, kam například vycestují.

Plume Air využívá pokročilé jak satelitní data, tak data z cca 12 000 pozemních stanic. Průzkumy potvrzují, že až 73% uživatelů Air Report tvrdí, že včasná informace jim pomohla přizpůsobit své chování (sportovní aktivity, pobyt venku) v souladu se stavem ovzduší. Poté, co jsme zvyklí na každodenní předpověď počasí, nyní bude stejně snadné kontrolovat také prognózu znečištění v našem městě. Je to další příklad využití dat z programu Copernicus v našem každodenním životě, v životě nejen vědců, vlád nebo firem využívajících data Copernicus, ale v životě běžných lidí, dětí, sportovců. Informace o kvalitě ovzduší tak mohou přizpůsobit naše chování a zlepšit kvalitu života ve městě.

Mobilní aplikace Plume Labs je zdarma a volně ke stažení.

Aplikaci Plume Air pro Váš mobilní telefon podporovaný Android můžete stáhnout zde.

Aplikaci Plume Air pro Váš mobilní telefon podporovaný Apple můžete stáhnout zde.

Komu se nezobrazí na proklik, zde je plný link.

https://atmosphere.copernicus.eu/news-and-media/press-room/press-releases/copernicus-data-brings-pollution-forecasting-your-mobile