2018 Farming by Satellite Prize

2018 Farming by Satellite Prize

Vážení uživatelé satelitních dat, nenechte si ujít 4. ročník soutěže Farming by Satellites.

Soutěž je zaměřena na využití satelitních technologií, dat (Copernicus, Galileo, EGNOS) pro zlepšení zemědělství a snížení dopadů na životní prostředí. Hlavní cenou je 5.000 EUR. Cílem soutěže je podpora služeb evropského globálního družicového polohového systému (GNSS) – program Galileo a EGNOS a pozorování Země (Earth Observation) – program Copernicus v zemědělství. 

Soutěž podporuje Evropská komise, Agentura pro evropský GNSS (GSA Praha), program Copernicus, Galileo a EGNOS, ale i Evropská agentura pro životní prostředí (EEA). Sponzorem je CLAAS. 

Pomozte najít nové nápady a inovace ve využití evropských satelitních navigačních služeb EGNOS a GALILEO a evropského programu pro pozorování Země Copernicus. Zaměření by mělo odrážet aktuální trendy: big data, rozšířenou realitu, zemědělství 4.0, umělou inteligenci a další. Soutěž se koná od roku 2012, čeští studenti se loni umístili na druhém místě jak je viditelné na videu  zde: https://www.youtube.com/watch?v=hiqChyH4dvw

Registraci je nutné provést do 30. června 2018. Týmy, které se registrují dříve, budou moci využít podpůrných událostí. Konečné příspěvky je nutno odevzdat do 7. září 2018.

Tisková zpráva v CZ zde.  

Jedná se o velmi prestižní soutěž, proto Vás prosím o sdílení informací s Vaší uživatelskou komunitou.

Pro více informací se obracejte na Ing. Martina Havlíčka, kontaktní osoba pro NSGC v sektoru zemědělství martin.havlicek@mze.cz