CASSINI Hackathon

CASSINI Hackathon

Jak využít vesmírná data pro lepší život na Zemi? Odpovědi přinese evropský CASSINI Hackathon.

První CASSINI Hackathon se bude konat paralelně od 18. do 20. června 2021v deseti evropských zemích. Vítězové lokálních kol pak budou své projekty prezentovat v celoevropském finále. České klání organizuje agentura CzechInvest spolu s partnery včetně CENIA, české agentury životního prostředí.

CASSINI Hackathons je iniciativou Evropské komise, která má za cíl dostat Evropu v oblasti digitalizace na špičku. Klíčem je efektivním využití vesmírných technologií EU, jež mohou pomoci zlepšit život na Zemi. Počínaje letošním rokem jsou CASSINI Hackathons & Mentoring odvážnou pobídkou k propojení hackerů s vesmírem za využití dat a služeb programu dálkového průzkumu Země Copernicus a dat z programu EGNOS a Galileo.

Tématem hackathonu je Digitising Green Spaces, které v sobě zahrnuje tři výzvy:

#1 Discover your city – Objevuj své město

#2 Staying fit & healthy – Zůstaň fit a zdravý

#3 Protecting our rural areas – Ochrana našeho venkova

Cílem těchto výzev je zodpovězení palčivých otázek současného světa, jako třeba:

  • jak z vesnic udělat atraktivní a vyhovující místa pro práci na dálku?
  • jak přetvořit přehřátá města v příjemná místa?
  • Jak pro občany zajistit více bezpečných a dostupných cyklostezek?

Na vítěze českého klání čeká finanční odměna dva tisíce eur a spolu s dalšími vítězi zapojených zemí budou své projekty prezentovat v celoevropském finálním kole. Vybrány budou tři nejlepší nápady, jejichž majitelé získají sto hodin profesionálního mentoringu a spoustu dalších cen.

Všichni technologičtí nadšenci se mohou zúčastnit úvodního webináře, kde se dozví, jak bude hackathon v Česku probíhat a jaké jsou možnosti práce s družicovými daty a satelitní navigací k řešení problémů, které je zajímají.

Zjistěte více o CASSINI Hackathons, zapojte se a změňte svůj sen v realitu!