Seminář k oslavě 25 let programu Copernicus v Planetáriu Praha

Seminář proběhne 6. června 2023 od 16:00 v kinosále pražského Planetária a provede vás jím odborný pracovník programového oddělení Planetária Jan Spratek. Těšit se můžete na úvodní výstup CENIA a dále již na inspirativní krátké výstupy nejrůznějších organizací, které data programu Copernicus v ČR využívají. Jedná se například o Českou geologickou službu, Univerzitu J. E. Purkyně, Univerzitu Karlovu, CGI, CENIA a další.
Program bude zaměřen na rozšíření znalostí uživatelů programu, zároveň bude seminář otevřen i široké veřejnosti. Po semináři budete mít možnost vyzkoušet si přistání s raketoplánem Atlantis, jízdu v letounu L-39, pilotování lunárního modulu a jízdu s rovery po Měsíci a Marsu. Přihlaste se ještě dnes na stránkách akce, které postupně aktualizujeme.

Oslavy 25 let programu Copernicus ve Stockholmu, připojte se ONLINE

Oficiální oslavy evropského programu probíhají v rámci švédského předsednictví ve Stockholmu 8. června 2023. Vy se na ně můžete připojit online. Akci otevře Thierry Breton, dále vystoupí např. Timo Pesonen či Josef Aschbacher, program naleznete zde.

Webinář – Copernicus pro ekosystémové účetnictví

Tento webinář, který pořádá Copernicus Support Office, je desátým ze série webinářů věnovaných představení programu Copernicus, jeho využití a výhod. Akce se bude konat tuto středu 24. května 2023 od 16:00 .
Evropská unie se zavázala podporovat environmentálně odpovědné podnikatelské postupy a uznává potenciál ekosystémového účetnictví, které poskytuje konkrétní základ pro vykazování výkonnosti podniků. Ekosystémové účetnictví slouží ke zmapování dopadů nebo závislostí na přírodních zdrojích a přiřazuje jim peněžní hodnotu.
Program Copernicus je přínosem pro uhlíkové i ekosystémové účetnictví – od pomoci při monitorování půdního pokryvu až po měření toků a emisí metanu a oxidu uhličitého. Cílem tohoto webináře je poukázat na potenciál dat programu Copernicus v této oblasti. Pokud vás téma zajímá, registrujte se ještě dnes pod tímto odkazem.

Trans-Atlantic Training 2023 – Praha a Brno

Jste student s pokročilými znalostmi z oblasti dálkového průzkumu Země? Jste z Prahy, Brna nebo okolí a chcete se potkat s experty z ESA, NASA a českých univerzit a své znalosti rozšířit? Pak si určitě nenechejte ujít workshop Trans-Atlantic Training, který proběhne již v červnu. Více informací naleznete na stránkách akce.

Tento newsletter jste obdrželi, protože jste požádali o jeho odběr anebo pracujete v organizaci věnující se problematice DPZ nebo programu Copernicus. V souvislosti s nabytím účinnosti nařízení Evropské unie o nakládání s osobními údaji, obecně známé pod zkratkou GDPR, bychom Vás rádi informovali, že Vaše osobní údaje zpracováváme pouze za účelem rozesílání těchto newslettrů. Pokud s odběrem nesouhlasíte nebo si již nepřejete newsletter odebírat, klikněte prosím níže na „Odhlášení z odběru newsletteru“.