Vážení příznivci programu Copernicus,
vybrali jsme pro vás několik zajímavých událostí a novinek z oblasti dálkového průzkumu Země, které byste si určitě neměli nechat ujít.

Objevte Copernicus Data Space Ecosystem

Nový portál Copernicus Data Space Ecosystem navazuje na současnou distribuční službu Copernicus Data Hub. Tento nový portál zajišťuje možnost otevřeného a bezplatného přístupu k datům Copernicus a rozšiřuje nyní své portfolio pro zpracování dat. Nabízí snadné vyhledávání, vizualizaci, stahování a analýzu dat. Uživatelé se mohou registrovat již od ledna tohoto roku.
Objevte nové možnosti přístupu k datům a registrujte se ještě dnes na webu Copernicus Data Space Ecosystem.

Webinář k European Ground Motion Service

Evropská služba EGMS nabízí zcela nový typ geoprostorových dat, který může přinést převrat v chápání jevů deformace půdy a geologických rizik v celé Evropě.
S cílem usnadnit využívání tohoto nového typu produktu tým služby Copernicus Land Monitoring Service (CLMS) uspořádá sérii tematických webinářů, které uživatele povedou k lepšímu pochopení systému EGMS a využívání jeho produktů.
První webinář s názvem "Úvod do tématu EGMS" se uskuteční ve čtvrtek 2. března 2023 od 10:00 do 11:00 s možností diskuse v závěru semináře. Webináře jsou otevřené pro všechny zájemce bez ohledu na znalosti.
Pro více informací navštivte kalendář na webových stránkách Copernicus a rezervujte si na webináři místo.

Data programu Copernicus pomáhají při mapování škod po zemětřesení v Turecku a Sýrii

Na začátku měsíce otřáslo zemětřesení o síle 7,8 stupně Turecko a Sýrii, pro mapování škod byly využívány mimo jiné také drony nebo satelitní snímky právě programu Copernicus.
Byla spuštěna služba pro krizové řízení, která je zaměřená na pomoc při katastrofách skrze její komponentu mapování. K dnešnímu dni (15. 2. 2023, 11:00) bylo již vyprodukováno 64 map, které je možné nalézt přímo na stránkách služby Copernicus Emergency Management Service (CEMS).

Copernicus na Twitteru a Facebooku

Zajímá vás, co se děje kolem programu Copernicus u nás a ve světě? Pak určitě sledujte @Copernicus EU na Twitteru nebo facebookovou stránku Copernicus v ČR!

Tento newsletter jste obdrželi, protože jste požádali o jeho odběr anebo pracujete v organizaci věnující se problematice DPZ nebo programu Copernicus. V souvislosti s nabytím účinnosti nařízení Evropské unie o nakládání s osobními údaji, obecně známé pod zkratkou GDPR, bychom Vás rádi informovali, že Vaše osobní údaje zpracováváme pouze za účelem rozesílání těchto newslettrů. Pokud s odběrem nesouhlasíte nebo si již nepřejete newsletter odebírat, klikněte prosím níže na „Odhlášení z odběru newsletteru“.