Vážení příznivci programu Copernicus,
vybrali jsme pro vás několik zajímavých událostí z oblasti dálkového průzkumu Země, které byste si určitě neměli nechat ujít.

Poznačte si – Konference České uživatelské fórum Copernicus 2022

Jako již tradičně každý rok, proběhne i letos konference sdružující uživatele programu Copernicus. Poznačte si tedy do svých kalendářů datum 28. – 29. listopadu 2022 a místo Kongresové centrum v Praze, informace o všech důležitých termínech pro přihlášky prezentací či registraci účastníků na konferenci Českého uživatelského fóra Copernicus vám včas zašleme.
Pro aktuální informace doporučujeme sledovat také naše webové stránky. Budeme se těšit na vaši účast.

Zeměznalec – Letní škola geoinformatiky 2022

Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy budete mít možnost 19. – 22. července 2022 navštívit Letní školu geoinformatiky – Zeměznalec. Budou zde představeny moderní metody geoinformatiky, kartografie, družicového průzkumu Země, GIS a GNSS/GPS. Akce je určena pro učitele základních a středních škol, vysokoškolské studenty pedagogických studijních programů a studenty středních škol.
Registrace je otevřena do 10. července na tomto odkaze, tak neváhejte a pojďte se během léta něco přiučit. Více informací o letní škole naleznete zde.

Spuštění služby European Ground Motion Service

V květnu 2022 proběhlo úspěšné spuštění služby European Ground Motion Service (EGMS), jedná se o službu zprostředkovávající bezplatná a volně přístupná data o pohybu země všem uživatelům. Cílem služby je poskytnout uživateli spolehlivé a včasné informace o pohybu země založené na pokročilé interferometrické analýze radarových snímků Sentinel-1 se syntetickou aperturou. Více se o službě můžete dočíst zde.

Přihlašte svůj nápad do mezinárodní soutěže Copernicus Masters

Máte nápad využívající data z družicového programu Copernicus, ale nevíte, jak ho realizovat? Přihlaste se se svým projektem do soutěže Copernicus Masters a získejte podporu týmu ESA BIC Czech Republic, ve které vám zkušení mentoři z CzechInvest poskytnou 20 hodin mentoringu. Vítězové v hlavní části této soutěže si mezi sebe rozdělí také výhru v hodnotě více než 500 000 eur.
Pokud vás tato soutěž zaujala, přihlášky je možné podávat na webových stránkách Copernicus Masters do 11. července, tak na nic nečekejte a pojďte do toho!

Facebooková stránka Copernicus v ČR

A sledujete nás už na Facebooku Copernicus v ČR? Právě zde pravidelně informujeme o aktuálním dění a přidáváme různé zajímavosti ze světa družicového průzkumu Země.

Tento newsletter jste obdrželi, protože jste požádali o jeho odběr anebo pracujete v organizaci věnující se problematice DPZ nebo programu Copernicus. V souvislosti s nabytím účinnosti nařízení Evropské unie o nakládání s osobními údaji, obecně známé pod zkratkou GDPR, bychom Vás rádi informovali, že Vaše osobní údaje zpracováváme pouze za účelem rozesílání těchto newslettrů. Pokud s odběrem nesouhlasíte nebo si již nepřejete newsletter odebírat, klikněte prosím níže na „Odhlášení z odběru newsletteru“.